Anna Francesch
Photo_ 2kir.jpg
 

Hola.

Sóc l'Anna. Toco, canto i composo.

 
 

Nascuda a Tarragona, ja de ben petita s’introduí en el món de la música i especialment en el piano de mà de la seva mare.

Des d’aleshores i fins que entra al Conservatori combina l’estudi del piano amb el de la dansa. El 2006 va finalitzar el Grau Mig amb excel∙lent i aquell mateix any va ser guardonada amb el Premi Extraordinari d’Honor i fou seleccionada d’entre més de 80 pianistes per entrar a estudiar a l’ESMUC.

Allí ha tingut l’oportunitat de formar­se en profunditat amb grans professors com són el Dr. Rafael Salinas o el desaparegut catedràtic del conservatori Rimsky­-Korsakov de Sant Petersburg el professor Leonid Sintsev. Finalitza els estudis el 2011 amb excel∙lent tant de nota final de carrera i com de projecte final.

Ha estat convidada a estudiar i tocar en diverses ocasions pel Conservatori Estatal de St. Petersburg i també ha tocat a Moscou on va gravar per a la ràdio i televisió russa. Allí també va tenir l’oportunitat de treballar amb la professora Nadiejda Eysmont.

L’últim any al conservatori es comença a formar com a cantant. Des d’aleshores ha rebut classes d’Ana Luisa Chova, Enedina Lloris, Mireia Pintó, Assumpta Mateu i Pilar Moral que ha estat la seva professora principal.

A St. Petersburg va tenir l’oportunitat de treballar amb la professora Nadiejda Eysmont i la catedràtica de cant i professora d’Anna Netrebko, la Dra. Tamara Novichenko que descriu la seva veu com “golden voice” pel seu timbre brillant i càlid.

Ha rebut consells i ha assistit a classes magistrals de Barry Douglas, Hartmut Höll, Joaquín Achúcarro, Wolfram Rieger, Vladislav Bronewetzky, Josep Ma Colom, Elisabeth Leonskaya, Christian Zacharias, Nina Seriogyna o Oleg Malov entre d’altres.

Des de que entrà a l’Esmuc començà el contacte amb el jazz i la música moderna que seguirà treballant sobretot amb Ana Finger però també amb Carme Canela, Daniel Anglès i Viv Manning (musical). 

Ha actuat arreu d’Espanya I Russia i ha participat en projectes com “La nit en Vetla” música creada per encàrreg per Juanjo Villarroya amb Carles Santos al piano. Creació del documental per Atiende Films i “Cabaret Songs” amb As de Veus (Ana Puche, Anna Alàs i Sílvia Bartés) en un espectacle que renova el format de recital per convertir­lo en cabaret. 

[CV AQUÍ.]

 
 
 

Classes

L'Anna ofereix classes particulars i en grup de piano i veu al seu estudi. Té una dècada d'experiència com a pedagòg tant en classes individuals com en pedagogia de grup. Treballa amb estudiants de totes les edats, interessos musicals i nivells (des d'iniciació a l'instrument fins a alumnes que es preparen proves per entrar a superior). 

 
piano

Piano

Amb estudis en interpretació, co-repetició, lied i música moderna, l'Anna us farà gaudir del vostre instrument sigui quin sigui el vostre nivell. 

Sóc estudiant de música amateur, desde els 4 anys que m’hi dedico i no ha estat fins als 36 que per fi vaig trobar l’Anna Francesch amb la que fa 2 anys que faig classe. L’Anna és una professora excel·lent tant en tècnica com sobretot en musicalitat i sensibilitat. Gràcies a la rara combinació de talent com pianista i com a pedagoga l’Anna aconsegueix transferir els coneixements i formar en l’educació tècnica i musical cuidant tots els matisos i adaptant-se a les sensibilitats i idiosincràcies de cada alumne. D’aquesta manera l’alumne assoleix una evolució integral avançant cap a l’autèntica interpretació musical i l’expressió plena.
— Alex B.
 
Microphone.jpg

Vocal

Igualment important per cantants, com per professionals de la veu, l'entrenament i el domini de la veu és essencial per a una millor comunicació sigui l'estil que sigui. 

Anna reúne las cualidades que precisa un profesional en nuestros días: no sólo es una excelente pianista que domina diferentes estilos sino que además posee grandes dotes como cantante y pedagoga. Es pues un ejemplo de músico completo y altamente cualificado.
— Ph. D. Rafael Salinas.
 
 

Projectes Actuals

 

Toscana Dance Hub

L'Anna ha estat escollida per participar com a pianista en el programa Toscana Dance Hub (de l'11 al 30 de Julol 2017) on Giada Ferrone, Professora de l'NYU, n'és la directora artística. El programa ofereix als participants l'oportunitat de treballar amb ballarins professionals sobre classes de dansa clàssica, contemporània i també sobre coreografies originals. 

Concert per Cinema Mut

Des de fa dos anys, l'Anna ha estat presentant l'espectacle Concert per Cinema Mut (Mute Cinema Concert), que a través de tres pel·lícules de cinema mut clàssic: Buster Keaton's The Cameraman, Walter Ruttmann's Berlin, a Symphony of a Great City, and Dziga Vértov's A Man With a Movie Camera es crea una banda sonora original per veu i piano. Per més informació sobre el projecte o futures actuacions cliqueu aquí.

 
 

Propers Esdeveniments

 
 
 
 
 
 

Premsa

“Anna Francesc and Max Villavecchia present Música per a cinema mut, an experimental format that blends musical montage with silent cinema. The pair produce collections of musical pieces in several languages and from various genres that become soundtracks for silent films.”

Miniguide, July 5, 2015

 

"Sota la introducció i presentació del crític de cinema Rafael Miret gaudirem d’un cicle de cinema mut amb música en viu interpretada per Anna Francesch (veu i piano) i Max Villavecchia (piano, arranjaments) amb un programa creat especialment per l’ocasió, innovador amb improvisacions, musicals entorn autors de l’època com Kurt Weill, Edith Piaff, Britten, Prokofiev, grans estàndards del Real Book, Roger&Hammerstein, etc. que acompanyen les pel•lícules que abraçaren corrents artístiques tan importants com l’expressionisme alemany o l’avantguarda soviètica."

La Vanguardia, July 4, 2014

 

“A partir d’una selecció guiada dels grans títols del cinema mut pel crític de cinema Rafel Miret, els músics proposen un acompanyament. Es tracta d’una sèrie de tres pel·lícules amb introducció i presentació del crític que permetrà gaudir-les més en profunditat. Seguidament la pel·lícula anirà acompanyada d’un programa de música creada especialment per a ella pels músics Anna Francesch (veu i piano) i Max Villavecchia (piano, arranjaments).”

— Time Out Barcelona, JANUARY 7, 2016

 

"Composing, however, isn't entirely new to Anna. She also performs locally, singing in a show called Concert per Cine Mut (Mute Cinema Concert) that she conceived of and co-produced with her good friend pianist Max Villavecchia. Together the pair created an original soundtrack for three different silent movies. For Berlin, Symphony of a Metropolis, a work of German expressionist cinema by Walter Ruttmann, the pair selected ten songs, both reinterpretations and original compositions, which range in style from jazz to rock. The experience has been a great one for her, and has helped to shape her budding career as an artist in the local music scene."

Kita Collective, September 12, 2016

 
 

Contacte

Per a reserves per a classes particulars o esdeveniments, si us plau utilitzeu el formulari a continuació.

Nom *
Nom